På to scoringer af Josko Gvardiol vandt Manchester City uden besvær udekampen mod Fulham med 4-0 lørdag.

Manchester City har stadig skæbnen i egne hænder i titelkapløbet mod Arsenal i Premier League.

Lørdag vandt de forsvarende mestre 4-0 ude over Fulham. Dermed er City to point foran Arsenal med to spillerunder tilbage.

Pep Guardiola er vant til at se Erling Haaland, Phil Foden, Julian Alvarez eller andre af de mange offensive profiler stjæle rampelyset på måltavlen. Men lørdag var det en veloplagt kroat fra de bageste geledder, som førte an.

Josko Gvardiol havde før kampen scoret to mål i 25 Premier League-kampe i sæsonen. Nu er hans måltotal fordoblet.

City satte sig fra start på opgøret. Fulham stod udmærket defensivt, og det var ikke sådan, at gæsterne væltede sig i store chancer.

Men presset mod Fulham-feltet blev fastholdt, og medmindre hjemmeholdet kunne sætte et perfekt kontrastød sammen, var det svært at se andet udfald, end at City ville tage føringen.

Det skete efter 13 minutters spil, da Josko Gvardiol kombinerede flot med Kevin De Bruyne og let lagde bolden i nettet til 1-0.

Føringen kunne godt have været større ved pausen. City havde et par chancer for at udbygge, men blandt andre Haaland manglede skarphed.

Skarphed manglede Gvardiol til gengæld ikke.

Først bød Phil Foden ind med et 2-0-mål efter en lille times spil, inden den kroatiske forsvarsspiller igen viste sin sjældne målnæse.

Ved bagstolen gled han ti minutter senere et indlæg ind til 3-0 og punkterede den smule spænding, der var tilbage i opgøret.

I tillægstiden cementerede indskiftede Julian Alvarez sejren på straffespark.

14. maj skal Manchester City på besøg hos Tottenham. I sidste spillerunde 19. maj tager man imod West Ham.

Arsenal mangler at møde Manchester United og Everton.